1 Brok Theater


Over Johan Brokken

Na diverse theater- en regieopleidingen in binnen- en buitenland te hebben gevolgd, heb ik mijn creatieve plek kunnen vinden in mijn bedrijven Verus Lutum en 1BrokTheater. Vooral 1BrokTheater is voor mij een creatief hoogtepunt vanwege de bijzondere samenwerking met Maria Hoeksema en Erik Bulthuis. Een unieke, creatieve groep mensen die met de nodige dosis humor het begrip workshop op een ongedwongen manier inhoud geven. Mijn manier van workshops geven kenmerkt zich door enthousiasme, inhoud en een ontspannen sfeer. Een ontmoeting van mensen die elkaar nu eens op een andere manier en in een andere rol leren kennen.

Naast mijn werkzaamheden als theatermaker, acteur en trainer binnen mijn bedrijven ben ik werkzaam als projectmanager van verschillende manifestaties en exposities. Verder geef ik modules trainer / trainingsacteur aan studenten van de opleiding Creatieve Therapie van de Stenden Hogeschool in Leeuwarden.Over Maria Hoeksema

Afgestudeerd aan de Academie Minerva te Groningen ben ik momenteel als beeldend kunstenaar actief. In mijn eigen atelier houd ik mij bezig met schilderen, grafiek- en ruimtelijk werk, organiseer ik exposities, en geeft daarnaast in eigen atelier en in Garrelsweer lessen en workshops in schilderen en grafiek. Tevens ben ik werkzaam in het bedrijfsleven.

Het is voor mij steeds weer een uitdaging om een ontspannen en creatieve workshop te geven en het biedt mij de mogelijkheid om verschillende mensen te ontmoeten en van hun te leren en te genieten. Verder exposeer ik regelmatig eigen werk en ben ik voorzitter van Stichting Kunstspoor Stedum, een organisatie die een kunstroute van één kilometer organiseert in mijn woonplaats Stedum. Door mijn werkzaamheden bij deze stichting blijf ik actief bezig en daardoor betrokken bij de kunstwereld.Over Erik Bulthuis

Naast mijn werkzaamheden als leerkracht en dramacoördinator ben ik professioneel theatermaker en acteur bij mijn eigen theaterbedrijf Een Bult Theater. Als acteur heb ik aan diverse producties meegewerkt en bij diverse theatergroepen ervaring opgedaan. Mijn workshops binnen 1BrokTheater richten zich met name op kindervoorstellingen en dramalessen voor kinderen of een combinatie daarvan. De voorstellingen worden door mij op maat geschreven op basis van de wensen van de opdrachtgever. De mix van dramalessen en een voorstelling waarin muziek ook een rol heeft, is een unieke combinatie waarin kinderen zich een echte acteur of actrice voelen. Mijn manier van werken kenmerkt zich door enthousiasme, passie en vooral heel veel plezier!