1 Brok Theater

Proeverij voor volwassenen

1broktheater richt zich op iedereen die het leuk vindt om met kunst en theater bezig te zijn. Een creatieve workshop is bijvoorbeeld een goed idee voor bedrijfsuitjes, jubilea, verjaardagen, als teambuilding activiteit of voor familiefeesten. Er zijn meerdere proeverijen samen te stellen. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit de volgende mogelijkheden:


Dagdeel theater/toneel

Tijdens deze workshop maakt u op een leuke en verfrissende manier kennis met de basisbegrippen van acteren, leert u improviseren en zichzelf presenteren vanuit een rol. In dit dagdeel zult u op een ongedwongen manier blootgesteld worden aan een frisse mix van acteren, cabaret en presenteren.


Dagdeel schilderen

In dit gedeelte van de workshop worden onderwerpen als landschap, portretten, stillevens, modellen en eigen inspiratie behandeld en wordt er gewerkt met onconventionele attributen en de meest uiteenlopende kleuren en materialen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om gezamenlijk een groot schilderij te maken vanuit een thema, maar iedereen kan natuurlijk ook individueel een schilderij op doek te maken vanuit zijn eigen inspiratie.

 

Mogelijke combinaties

Deze dagdelen zijn te combineren tot één workshop waarbij u bijvoorbeeld ’s morgens uw inspiratie gebruikt tijdens een schildercursus en ’s middags uw creativiteit uit in een workshop theater / toneel. Gedurende deze dag zijn er diverse mogelijkheden voor lunch en diner op locatie.


Maar u kunt er ook voor kiezen om één dag te schilderen of om één dag grafisch te drukken op de locatie Stedum inclusief lunch en diner op locatie. Aan deze workshop kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen.

Proeverij voor kinderen

1Broktheater organiseert ook workshops speciaal gericht op kinderen. Deze workshops zijn bijvoorbeeld leuk voor basisscholen, verenigingen, buurthuizen, kinderfeestjes of speelweken. Een proeverij voor kinderen kan op locatie naar keuze worden georganiseerd.


Workshop kindertoneel

Deze workshop is een unieke samenwerking tussen Een Bult Theater van Erik Bulthuis en 1Broktheater. Op een speelse manier worden de basisbegrippen van toneel geïntroduceerd en ervaren de kinderen wat je met je lichaam en stem kunt doen op toneel. Deze dag resulteert in een vertelvoorstelling, waarbij de kinderen zelf het decor maken en de verkleedkleding versieren. Deze workshop betekent geheid veel plezier en een onvergetelijke ervaring voor elk kind!

 

Workshop kinderkunst

Voor creatieve kinderen is een workshop kinderkunst een unieke activiteit voor een kinderfeestje of schoolreisje. Op deze dag gaan we bijvoorbeeld schilderen met een afwaskwast, maken we ons eigen sprookjesboek met verschillende schilder- en druktechnieken of schilderen we enge spoken of gevaarlijke griezels! Voor deze dag hebben wij heel veel leuke ideeën, maar misschien heb jij zelf nog wel een betere!